KoopeenKoe.nl: webshop voor duurzaam, traceerbaar vlees

10 januari 2014

HAARLEM - KoopeenKoe.nl is een nieuw initiatief waarbij consumenten via een website samen verschillende delen van de koe kunnen inkopen. Pas als alle delen van de koe zijn verkocht, wordt het dier geslacht

Dat meldt Vlees+. Volgens oprichter Yvo van Rijen krijgen klanten met KoopeenKoe.nl goed, duurzaam en traceerbaar rundvlees van de boer direct op het bord.

“Alles wordt gebruikt”, stelt Van Rijen. “Van kop tot staart. We maken er bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, hamburgers of biefstuk van.” De koeien staan in Baambrugge en worden geslacht bij de kleine slachterij van Jan Voordouw in Woerden.

2 weken rijpen

Nadat de consument het vlees heeft besteld, wordt eerst 2 weken gerijpt in speciale rijpkamers van leverancier Boerderij Lindenhoff. Dit zorgt voor een optimale smaak en een langere houdbaarheid van het vlees in de vriezer.

Op Koopeenkoe.nl is een video te zien van de koeien en hun leven op de boerderij.

Vers vlees

Een pakket van 7,5 kilo vlees kost 99,95 euro. Alles wordt per 2 gesealed en in een witte doos vers (dus niet bevroren) thuis afgeleverd.

In het pakket zitten behalve biefstuk en gehakt, tartaar, rosbief, riblappen, poulet en worstjes. Dit is volgens het bedrijf goed voor 29 maaltijden.

Meer over dit concept in de februari-editie van Vlees+.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?