Kraft wil meer kosten besparen

23 februari 2007

NORTHFIELD - De herstructurering van Kraft Foods gaat een nieuwe fase. Dat heeft het concern deze week bekendgemaakt. Kraft wil meer kosten besparen.

Naast besparen op de kosten wil het bedrijf de productcategorieën aanpassen aan de vraag van de markt. Bovendien moet de organisatie onder de loep worden genomen om vervolgens te kunnen groeien, aldus de plannen van Kraft Foods.

Kraft kondigde geen nieuwe ontslagen aan. Bij het bedrijf zijn sinds het begin van de herstructureringsplannen 5500 banen verdwenen. Eind februari werd aangekondigd dat er tegen 2008 nog zo'n 8000 banen worden geschrapt.

Altria
In februari werd aangekondigd dat Kraft onafhankelijk wordt van moedermaatschappij Altria, tevens de eigenaar van sigarettenfabrikant Philip Morris. Altria bezit 89 procent van de aandelen. De afscheiding moet eind maart zijn voltooid.

Enkele jaren geleden heette het concern nog Philip Morris, maar dat was slecht voor het imago van de voedingsmiddelenproducent. Tegen tabaksfabrikant Philip Morris, producent van Marlboro sigaretten, lopen namelijk rechtszaken.

Kraft zette in 2006 26,2 miljard euro. De netto winst bedroeg vorig jaar 2,37 miljard euro. Het bedrijf is bekend van onder meer Milka en Philadelphia

Lees ook:
Kraft neemt Iberische activiteiten United Biscuits over (10 juli 2006)

Kritiek aandeelhouders Kraft op sponsoring Gay Games (1 mei 2006)

Altijd op de hoogte blijven?