Kromkommer opent winkel gekke groenten

18 mei 2015

Kromkommer heeft de eerste gekkegroentenwinkel van Nederland geopend. Kromme komkommers, flesvormige peren en tweebenige wortels, die wel de smaak maar niet de ‘looks’ hebben, krijgen een kans in de 'pop-op shop' in Hoog Catharijne.

De winkel met groenten en fruit die uiterlijk niet aan de standaard voldoen, is op 18 mei in Utrecht geopend, exact een jaar na de introductie van soep gemaakt van gekke groenten. Dergelijke producten eindigen doorgaans niet in de winkel maar in de biovergister of in veevoer.

5 tot 10 procent van alle groenten en fruit in Nederland wordt verspild. Kromkommer wil laten zien dat deze producten bijzonder en kwalitatief gewoon goed en smakelijk zijn.

‘Markt voor’

“We willen met de winkel laten zien dat er wel degelijk een markt is voor deze producten, als het verbaal maar op de juiste manier gebracht wordt”, vertelt Chantal van Kromkommer.

“We hopen stiekem dat we massaal gekopieërd gaan worden. Uiteindelijk is het ons doel om de groente overal in de schappen te krijgen, krom naast recht, voor dezelfde prijs.”

‘Koele soep’

Behalve de verkoop van gekke groenten en fruit, staat ook het redden van spullen en grondstoffen centraal in de shop. Zo zijn er ook boxershorts gemaakt van oude overhemden. Verder worden er workshops gehouden en wordt op 25 mei de nieuwste ‘Koele Soep’ gepresenteerd.

De winkel in Hoog Catharijne is geen toeval. Er staat, mede door de verbouwing daar, veel leeg. “Leegstand is zonde, dus redden wij het pand graag van verspilling”, zegt Marleen van Kromkommer.

De Kromkommer pop-op shop is tot en met 31 mei 2015 dagelijks open (met uitzondering van Eerste Pinksterdag).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?