Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

30 september 2021

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.

De lezing, getiteld Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 1 december in zaal 3, net na de lunch. Nissen en Derissen doen dan verslag van de voorbereiding, uitvoering, lessons learned en resultaten van de pilot. Er kwamen namelijk diverse oplosrichtingen en uitdagingen voorbij, met als uiteindelijk doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot.

Ben Nissen is werkzaam bij ingenieursbureau Iv-Industrie en Bas Derissen is zelfstandig ondernemer bij Hoekx en Derissen. Hij is onder andere werkzaam voor FrieslandCampina als projectmanager en specialist.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Altijd op de hoogte blijven?