Lipton als eerste 100% gecertificeerde thee

18 april 2018

Alle producten van Lipton in Nederland en België hebben sinds kort een Rainforest Alliance certificatie en zijn hiermee de eerste. Ook de theeplantages van Lipton in Kericho, Kenia dragen het keurmerk. Lipton gaat binnen twee jaar het hele assortiment voorzien van een Rainforest Alliance certificatie. Doel van Lipton is  wereldwijd alle thee in het assortiment te certificeren met het keurmerk. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 150 landen. Voor de eigen theeplantages gebruikt Lipton 97% energie van natuurlijke bronnen.

Lipton voorziet 16.000 werknemers en hun gezinnen van huisvesting, gratis gezondheidszorg en scholing voor de kinderen. Daarnaast gebruikt Lipton duurzame landbouwtechnieken voor het behoud van de natuur en het ecosysteem, aldus Martine Willems, Manager Markets Transformation bij Rainforest Alliance.

“De uitdagingen waar we met zijn allen voor staan, zijn dringender dan ooit: klimaatverandering, ontbossing, systematische armoede en ongelijkheid. Die zijn in toenemende mate verweven met ons land- en bosbeheer en de manier waarop we voedsel en bosbouwproducten verbouwen. De nauwe samenwerking met merken zoals Lipton is cruciaal om wereldwijd een grote impact te creëren.”

In Kenia hebben ongeveer 560.000 boeren nu meer inkomen. Dit komt onder meer door de opleiding die zij van Lipton krijgen.

Altijd op de hoogte blijven?