Louis Bolk Instituut verjongt en vernieuwt

19 maart 2021 Redactie Food

Het Louis Bolk Instituut, een onafhankelijk kennisinstituut voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid, verjongt en vernieuwt. Naast de nieuwe directeur Ilse Geijzendorffer en nieuwe onderzoekers, komt er een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht in de persoon van Anne-Marie Spierings. Daarnaast is er een nieuwe website gelanceerd en staan er diverse vacatures open. 

Ilse Geijzendorffer vervuld sinds januari 2021 de functie van directeur. Daarnaast zijn er de afgelopen drie jaar ruim twintig nieuwe onderzoekers aangenomen. Met al deze veranderingen wil het instituut investeren haar missie: grensverleggend, aantoonbaar, kennisgedreven en praktijkgericht de duurzame landbouw, voeding en gezondheid bevorderen.

Raad van Toezicht

Anne-Marie Spierings volgt op 16 mei Pieter van Geel op als voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij heeft dankzij haar studie Biologie en Natuurwetenschappelijke Milieukunde, een loopbaan bij ARCADIS én als Statenlid en Gedeputeerde in Noord-Brabant veel kennis en ervaring op het gebied van - en de relaties tussen - landbouw, milieu, voeding en gezondheid. Spierings is sinds 2018 voorzitter van D66. Het Louis Bolk Instituut is blij met haar komst omdat de inhoud, expertise en het netwerk wat Anne-Marie Spierings mee brengt zeer relevant is voor de transities waar het instituut actief in is. Voor de organisatie is zij een aanvulling op de zeer ervaren Raad van Toezicht doordat zij nog actief in haar carrière staat en een nieuwe dynamiek mee brengt.

Pieter van Geel heeft de toegestane twee termijnen van vier jaar ruimschoots volgemaakt als voorzitter van de Raad van Toezicht. Mede dankzij zijn toewijding en ervaring, zijn kundige adviezen, kennis en netwerk kon het Louis Bolk Instituut verder uitgroeien tot het maatschappelijke relevante en financieel gezonde instituut dat het nu is, laat het Louis Bolk Instituut weten.

Nieuwe website

Om alle nieuwe dynamiek te ondersteunen heeft het Louis Bolk Instituut een nieuwe website. "De nieuwe website biedt niet alleen een mooi platform voor onze vernieuwende onderzoeks- en adviesprojecten maar is gebaseerd op actuele maatschappelijke thema’s, waaraan wij als instituut werken", zegt Klaas Berkhof, Managing Director Louis Bolk Instituut. "Daarmee maken wij naast onze impact ook onze visie op diverse thema’s zichtbaar. De nieuwe website is een prikkelende omgeving die laat zien waar we kunnen bijdragen in de huidige duurzaamheidstransities."

De thema’s op de website geven een kader en helpen de bezoeker naar de juiste projecten, resultaten en betrokken onderzoekers. Ze laten zien waar het instituut in samenhang aan werkt. Ook biedt de site een uitgebreide en gratis database van onze wetenschappelijke publicaties en praktijkgerichte folders van de afgelopen tientallen jaren tot nu. Daarnaast zijn de nieuwswaardigheden van het Louis Bolk Instituut te vinden zoals ook het interview met de kersverse directeur Ilse Geijzendorffer.

Altijd op de hoogte blijven?