Maaltijd met gelatinecoating gaat markt op

6 februari 2015

Fortified Food Coatings gaat de markt op met de eigen gelatinecoating. Dit door een investering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De eerste maaltijden verrijkt met deze coating met extra nutriënten zullen naar verwachting in mei worden aangeboden.

Diederik Bruins, CEO van Fortified, startte in 2013 met het bedrijf. Door kant-en-klaarmaaltijden te voorzien van een gelatinecoating met nutriënten, krijgen consumenten (bijvoorbeeld ouderen) meer voedingsstoffen binnen. Ook zien de maaltijden er aantrekkelijker uit.

Fortified stond in december op de vakbeurs HI Europe in Amsterdam. Het bedrijf heeft de technologie ontwikkeld en de robot die de coating sprayt. Het concept was eerder dit jaar genomineerd voor de HAS Award 2014 in de categorie praktijkonderwijs.

'Substantiële bijdrage'

Het bedrijf vond al snel partners in DSM, Rousselot, Marel, Bunzl, Henri en Hutten Catering. Nu gaat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) erin investeren. Het bedrag is niet bekendgemaakt.

De investering past in het Innovatieprogramma Agrofood dat de BOM samen met de provincie Noord-Brabant heeft opgesteld. Daarmee willen de partijen ‘een substantiële bijdrage’ leveren aan bedrijven en hen ondersteunen om in te spelen op nieuwe marktkansen.

Ouderen en topsporters

Fortified focust in eerste instantie op maaltijden voor ouderen en topsporters. Voor beide doelgroepen heeft het bedrijf blends van nutriënten ontwikkeld die specifiek aansluiten op hun behoeften.

Het belang van de investering in Fortified is volgens BOM evident. “Maaltijden voor ouderen waaraan met behulp van de coatings van Fortified een mix van vitamines en mineralen worden toegevoegd, komen immers ten goede aan hun welzijn”. stelt Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital.

'Cross-over met potentie'

“Dit product is een echte cross-over tussen high tech en health. Fortified Foods Coatings is een bedrijf met een enorme internationale potentie. Maakt het de plannen waar, dan is de toegevoegde waarde voor de Brabantse economie groot.”

Lees ook:

Maaltijd met gelatinecoating voor extra voedingsstoffen (2 december 2014)

Altijd op de hoogte blijven?