Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

24 februari 2023 Redactie Food

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schrijft hij een brandbrief aan de politiek.

Kulsom gelooft dat de vleesindustrie een negatief effect heeft op het milieu. Hij vindt dat het aantal geslachte dieren moet worden verlaagd of compleet uitgefaseerd. Hij wil consumenten laten kiezen voor een vegetarische of plantaardige variant. Daarom worden tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 6 tot en met 12 maart, alle producten van de Dutch Weedburger in de supermarkt voorzien van het ‘Beter Laten Leven’-keurmerk.

Politiek

Daarnaast gaat hij de politiek benaderen. Hij heeft een brandbrief geschreven over het uitbannen van de dierlijke industrie. Deze is naar plantaardige producenten verzonden voor een ondertekening en wordt binnenkort aangeboden aan politiek Den Haag.

Beter Laten Leven

“Het eten en gebruik van dieren is zo’n maatschappelijk geaccepteerd gegeven, dat we een keurmerk als ‘Beter Leven’ gemakkelijk omarmen”, zegt Kulsom. “We steunen de intentie achter ‘Beter Leven’ , maar hoe moreel is het om in tijden van klimaatineenstorting vlees eten nog steeds te honoreren. We willen mensen graag de mogelijkheid bieden om een stap verder te zetten in hun denken en vooral hun handelen. We zullen ons moeten gaan aanpassen aan een verstoord en steeds onbetrouwbaarder klimaat.”

Dutch Weed Burger 

Mark Kulsdom richtte samen met Lisette Kreischer in 2012 Dutch Weed Burger op. Dit Amsterdamse plant-based voedingsmerk biedt producten die zijn verrijkt met lokaal geteeld zeewier uit de Oosterschelde. De eerste Weed Burgers werden verkocht vanaf een handgemaakte bakfiets in de straten van Amsterdam. Inmiddels zijn de producten verkrijgbaar bij verschillende (online) supermarkten en is het merk onderdeel van LIVEKINDLY Collective.

Altijd op de hoogte blijven?