MCD en Boon’s Markt over op Betere Kip

1 juli 2015

De supermarkten MCD en Boon’s Markt willen voor het einde van dit jaar met al hun verse kipproducten overstappen op de Betere Kip. Dat meldt Vlees+.

Het gaat om hetzelfde dier als de Nieuwe Standaardkip van Jumbo en ligt qua dierenwelzijn dicht bij de kip die van de Dierenbescherming één Beter Leven ster krijgt.

De kip krijgt 56 procent meer ruimte en groeit 33 procent langzamer dan een gangbaar vleeskuiken. Bovendien krijgt de kip daglicht in de stal.

Meer lef

Wakker Dier blij met deze stap. “De kleine MCD en Boon’s Markt hebben meer lef dan marktleider Albert Heijn en zetten een echte stap voor de kip.”

In 2013 tekenden alle grote Nederlandse supermarkten met uitzondering van Aldi het convenant Kip van Morgen. Daarin spraken ze af alle gangbare vleeskuikens op den duur te vervangen door de ‘Kip van Morgen’. Wakker Dier noemde de welzijnsverbeteringen bij deze kip klein.

Ook Jumbo

Jumbo besloot uit het ‘Kip van Morgen-convenant’ te stappen en de diervriendelijkere Nieuwe Standaardkip te introduceren. Ook Jumbo vervangt voor het einde van 2015 al het gangbare pluimveevlees in haar vleesschap door deze nieuwe kip.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?