McDonald's zet Wiesenhof aan de kant om hygiëne

13 maart 2012

DOETINCHEM - McDonald's Duitslandheeft pluimveevleesproducent Wiesenhoftijdelijk de wacht aangezegd nadat de Duitse autoriteiten een slachterij in Möckern hadden gesloten wegens slechte hygiëne.

De slachterij werd vorige week maandag gesloten, maar nadat de problemen waren verholpen kon de productie 2 dagen later weer worden hervat. Volgens Wiesenhofhad de sluiting te maken met een geplande aanpassing op de productielocatie. Recente onaangekondigde  audits zouden hebben aangetoond dat er met de hygiëne niets mis is.

In de Süddeutschen Zeitung zegt een woordvoerder van McDonald's echter geen vlees meer van Wiesenhof te betrekken.

Wiesenhof stelt bovendien dat op de locatie waar de problemen zich hadden voorgedaan helemaal niet voor McDonald's geproduceerd werd. Het bedrijf wijst erop dat McDonald's zelf in de media heeft gesteld dat het bedrijf bij inspecties nooit mankementen heeft geconstateerd.

Bovendien beweert Wiesenhof in Duitsland helemaal niet aan McDonald's te leveren. "Voor de goede orde wijzen wij erop dat Wiesenhof alleen in Oostenrijk en Hongarije betrekkelijke kleine hoeveelheden levert aan McDonald's." Voor de komende week zijn er gewoon bestellingen geplaatst.

Lees ook:

McDonald's verwerpt gedrag eierleverancier (22 november 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over McDonald's

Altijd op de hoogte blijven?