Meer dan 7.000 exposanten op SIAL Paris 2022

31 oktober 2022 Redactie Food

Vakevenement SIAL Paris, dat plaatsvond van 15 tot 19 oktober, stond dit jaar in het teken van “Own the Change”. Deze editie was een smeltkroes van ingrediënten, recepten en smaken, waarbij meer dan 7.000 exposanten uit 127 verschillende landen aanwezig waren. 

Met het thema “Own the Change” belichtte SIAL alle schakels in de voedselketen, die zich inzetten voor innovatie, productie, distributie en consumptie op een duurzamere manier. SIAL richt zich op de toekomst en helpt bezoekers vooruit te lopen op ingrediënten, technologieën en de verwachtingen van de consument.

“Het is het wereldwijde laboratorium van voedselinnovatie in al zijn facetten. De agrofoodindustrie heeft haar veerkracht getoond en zijn ongelooflijke vermogen om de enorme uitdaging van het voeden van 10 miljard mensen tegen 2050 te omarmen, met oog voor het behoud van de planeet en de ethiek”, aldus Nicolas Trentesaux, Managing Director van het SIAL Network.

Bezoekers

SIAL Paris werd bezocht door zo’n 265.000 bezoekers, waarvan 85% internationaal. Gedurende 5 dagen waren er 120 internationale officiële bezoeken, waaronder 3 Franse ministers. Ook de Nederlandse Ambassadeur in Frankrijk Jan Versteeg bracht een bezoek aan de beurs.

Voor het eerst was Italië het best vertegenwoordigde land op de SIAL met meer dan 800 exposanten die een prachtige keuken blijven promoten. Ook was er deze editie een aanzienlijke aanwezigheid uit Europese landen en een zeer sterke aanwezigheid van Turkse, Amerikaanse, Koreaanse en Braziliaanse kopers. Zuid-Korea is een nieuw smaakgebied, met 132 merken vertegenwoordigd in het paviljoen en ondersteund door Koreaanse chef-koks en een gerenommeerde Franse chef-kok, Eric Trochon. Korea won ook een SIAL Innovation Grand Prix in de categorie Salty Grocery voor de gevriesdroogde versie van een emblematisch gerecht van zijn gastronomisch erfgoed: kimchi. Nederland behoorde met ongeveer 180 exposanten, de grootste deelname ooit, tot de internationale toplanden op de beurs.

SIAL Paris 2024

De voorbereidingen van de volgende SIAL editie, van 19 t/m 23 oktober 2024, zijn al in volle gang. Ook ditmaal belooft de beurs alle professionals uit de foodsector bijeen te brengen én viert de beurs een belangrijke mijlpaal, namelijk haar 60e verjaardag.

Altijd op de hoogte blijven?