Michiels treedt terug bij Dinnissen

12 januari 2015

Henri Michiels is teruggetreden als directeur en aandeelhouder bij Dinnissen Process Technology. Zijn aandelen en werkzaamheden zijn sinds 2 januari overgenomen door de huidige directeuren en aandeelhouders Henk Kuijpers, Frans Bakker en Wouter Kuijpers.

Michiels treedt terug bij Dinnissen om zich volledig te gaan richten op Smood Smart Food. Hier was hij sinds de oprichting, 3 jaar geleden, al druk bij betrokken.

Smood ontwikkelt voedingsmiddelen en ingrediënten uit gedroogde, geëxtrudeerde groenten en fruit.

Ruimte voor jong talent

Met zijn terugtreden wil Michiels ook ruimte geven aan jonge talenten binnen het bedrijf. Wel blijft hij vanuit zijn nieuwe activiteiten gelieerd aan Dinnissen.

Michiels was sinds 1984 werkzaam als projectmanager bij Dinnissen. Sinds 2002 was hij directeur-aandeelhouder.

In mei 2014 werd Michiels tweede bij De Molenaar-award-verkiezing, onder meer als een van de kartrekkers van het Feed Design Lab en de rol die hij speelt om food en feed te verbinden.

Food kan leren van feed

In 2008 zei Michiels in een interview met vakblad EVMI dat de voedingsmiddelenindustrie nog veel van de diervoederindustrie kan leren.

Feed heeft verschillende vormen en kleuren. Dat kan in de food ook, vindt hij, bijvoorbeeld in droge soepen. "Zo zou het voor kinderen toch prachtig zijn om een product in de vorm van een haai te hebben, dat in water bouillon levert."

Interview in EVMI

In een nieuw interview met EVMI dat 10 februari verschijnt, vertelt hij dat groenten en fruit in Nederland nog veel te weinig worden gezien als bron van essentiële voedingsstoffen.

Lees in de komende EVMI ook dat Michiels vindt dat groente- en fruitland Nederland de eigen glazen ingooit door versproducten tegen dumpprijzen te verkopen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?