Milde magere Campina-kwark van Epke Zonderland

11 mei 2016

Olympisch turnkampioen Epke Zonderland heeft op sportcentrum Papendal de nieuwe milde kwark van FrieslandCampina gepresenteerd. Deze kwark heeft hij samen met Erik te Velthuis, van topsportrestaurant Papendal, ontwikkeld voor zuivelmerk Campina. Het is bedoeld voor Olympische sporters maar ook voor consumenten.

Vooralsnog zijn de producten van FrieslandCampina de enige Nederlandse voedingsmiddelen die speciaal voor TeamNL worden geleverd in Rio.

Goed voor spierherstel

De nieuwe magere kwark is mild van smaak en van nature rijk aan eiwit, wat goed is voor de opbouw en het herstel van de spieren, aldus Campina. “Binnen een half uur tot twee uur na het sporten, is een bakje kwark aan te raden voor een goed herstel van je spieren”, stelt het bedrijf.

De kwark is vanaf deze week ook verkrijgbaar in de supermarkt in een 500 milliliter beker in naturel en in de smaakvarianten kokos en vanille.

Juiste voeding

Met nog 86 dagen te gaan tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn de voorbereidingen van de sporters in volle gang. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding is de juiste voeding.

FrieslandCampina is official supplier van TeamNL en levert op verzoek van NOC*NSF de komende Olympische Spelen yoghurt en kwark aan het Nederlands olympisch team in Rio.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?