Minder suiker in Fanta orange

7 februari 2018

Coca-Cola Nederland vernieuwt de receptuur van Fanta orange. In de nieuwe Fanta orange zit minder suiker. 100 ml Fanta bevat nu 33 calorieën in plaats van 44. Hiermee speelt Coca-Cola Nederland in op de veranderde behoeften van de consument, namelijk het gebruik van suikers te verminderen

Volgens Coca-Cola Nederland heeft de vernieuwde receptuur geen gevolgen voor de smaak.De Fanta orange is uitgebreid getest bij de Nederlandse consument. Smaaktesten laten zien dat zij de vernieuwde Fanta orange net zo lekker vinden,” aldus Coca-Cola Nederland.

De kleur van Fanta orange is verandert in een dieper oranje. Volgens Coca-Cola Nederland gaven de consumenten daar de voorkeur aan.

De herformulering van de receptuur past bij het streven van Coca-Cola Nederland om in 2020 15 procent minder calorieën per liter in de markt te hebben tegenover 2012. Het nieuwe recept van Fanta orange levert 8,8 miljard kCal ofwel 2,2 miljoen kg suikerreductie per jaar op.De vernieuwde Fanta Orange is te herkennen aan de claim ‘new improved recipe’.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?