Miriam Quataert nieuwe practor Eiwittransitie bij SVO vakopleiding food

8 mei 2023 Redactie Voeding Nu Disiana Caballero (Unsplash)

Met ingang van 1 mei is Miriam Quataert benoemd tot practor Eiwittransitie bij SVO vakopleiding food. Ze gaat zich richten op de doorontwikkeling van kennis binnen Plant4Texture en het uitbouwen van bestaande samenwerkingen. 

De voedselbranche staat voor grote uitdagingen om bij te dragen aan een toekomst met voldoende duurzaam en gezond voedsel. De eiwittransitie is hier een belangrijk onderdeel van. Miriam Quataert, senior onderzoeker en Expertiseleider Product Fysica en Applicatie bij Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), gaat zich als practor Eiwittransitie bij SVO vaklopleiding richten op de kennis en samenwerkingen rondom de eiwittransitie.

Het practoraat Eiwittransitie wil zorgen voor een goede verbinding tussen de beroepspraktijk, het praktijkgericht onderzoek en het onderwijs. Samen met de voedselbranche wordt er invulling gegeven aan opleidingsprogramma’s op het gebied van eiwittransitie waarbij het doen van onderzoek op basis van vragen uit de praktijk centraal staat.  

Kennis en samenwerking

Miriam zal zich onder meer richten op de doorontwikkeling van reeds opgedane kennis binnen het TKI-project Plant4Texture, een samenwerkingsproject waarin o.a.  Wageningen University & Research (WUR) en SVO vakopleiding food hebben samengewerkt aan kennis- en productontwikkeling op het gebied van hybride vleesproducten.

Verder zal Miriam de bestaande samenwerkingen verder uitbouwen en nieuwe samenwerkingen aangaan met partners uit de voedselketen, practoraten, lectoraten, universiteiten en kennisinstellingen.

Over Miriam Quataert

Miriam Quataert is opgeleid als Levensmiddelentechnoloog in Wageningen. Na een korte periode van contractonderzoek bij ATO-DLO (nu WFBR) heeft ze ruime ervaring opgedaan met R&D- en productinnovatie in de FMCG-foodsector bij Honig Merkartikelen en Heinz. Na deze periode in het bedrijfsleven is ze teruggekeerd naar WUR waar zij bij WFBR verschillende rollen heeft vervuld.

Momenteel werkt ze als senior onderzoeker en Expertiseleider Product Fysica en Applicatie. De afgelopen jaren heeft ze het samenwerkingsproject Plant4Texture geleid dat verbonden is met het practoraat Eiwittransitie.

Binnen haar aanstelling bij de WFBR zal Miriam twee dagen per week gedetacheerd zijn bij SVO voor haar rol als practor.

Miriam Quataert

Altijd op de hoogte blijven?