'Mkb'ers hebben cybersecurity nog niet op orde'

20 september 2018

De Week van de Veiligheid staat dit jaar in het teken van internetcriminaliteit. Tijdens de themaweek, die op maandag 8 oktober van start gaat, kunnen bedrijven en ondernemers deelnemen aan activiteiten om hun kennis en vaardigheden op het gebied van cybersecurity te vergroten.

Eén op de vijf mkb’ers is al eens getroffen door internetcriminaliteit, zo blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool en MKB-Nederland. Het gaat dan vaak om virussen en ransomware, gijzelsoftware die computerbestanden ontoegankelijk maakt. Ransomware is vaak ontworpen om kleine tot middelgrote bedrijven onder grote druk te zetten het losgeld te betalen. Uit onderzoek blijkt volgens de organisatie van de themaweek dat veel mkb’ers hier niet goed op voorbereid zijn en hun internetveiligheid niet op orde hebben.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, VNO-NCW, MKB Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Tijdens de themaweek worden door heel het land activiteiten georganiseerd die te maken hebben met veiligheid, zoals bijvoorbeeld cybercrimeontbijtjes. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op deweekvandeveiligheid.nl.

Altijd op de hoogte blijven?