Moederbedrijf Ekoplaza neemt concurrent Natudis over

28 september 2018

Udea, het moederbedrijf achter Ekoplaza, neemt concurrent Natudis over. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Samen met Natudis neemt Udea de Natuurwinkel-formule over, evenals de Belgische versdistributeur Hagor en de vershandelaar Kroon.

De groothandelaar in biologische producten heeft op 27 september een overeenkomst bereikt met de eigenaar van Natudis, Vroegop Ruhe & Co voor de overname van het bedrijf inclusief de twee dochterondernemingen Kroon en Hagor. Natudis werkt net als Udea met een franchiseformule, waaronder vijfentwintig Natuurwinkels vallen. Met de honderd Ekoplaza’s in Nederland krijgt Udea dus in totaal honderd biologische retailers in bezit.

Natuurwinkel

Met de overname rekent Udea af met een directe concurrent van Ekoplaza en wordt het bedrijf een grote speler op het gebied van biologische versproducten. “In een tijd dat biologische levensmiddelen steeds breder verkrijgbaar zijn zal de overname veel voordeel gaan opleveren door de schaalvergroting,” aldus algemeen directeur van Udea Eric Does. Of alle Natuurwinkels worden omgedoopt tot Ekoplaza’s is nog onduidelijk, omdat de franchisehouders hier ook hun mening mogen laten gelden.

Kroon

Voor Kroon is de overname minder goed nieuws. Deze groothandel gaat hoogstwaarschijnlijk dicht omdat Udea aan één distributeur genoeg heeft.

Altijd op de hoogte blijven?