Müller Fresh Food Logistics neemt Prins Transport over

14 februari 2018

Müller Fresh Food Logistics gaat alle vennootschappen van Prins Transport overnemen. Met de overname breidt Müller haar dienstenpakket uit en versterkt de positie in de koelvers- en diepvriesmarkt in de Benelux. Ook biedt de locatie van Prins bij Rotterdam een geweldige geografische uitbreiding voor het bedrijf uit Holten. Voor Prins betekent de overname een stevigere positie in de markt en continuïteit.

Arjen Prins blijft als directeur leiding geven over de logistieke activiteiten van Prins Transport in Lekkerkerk. Ook Peter Prins behoudt zijn leidende rol binnen de transportactiviteiten van het bedrijf. Het beheer alsmede de in- en verkoop van het wagenpark wordt onder de vlag van Müller European Truck & Trailer Care voortgezet. De directie van dit bedrijf wordt gevoerd door Anton Müller. Ook de werkplaatsactiviteiten in Lekkerkerk blijven doorgaan.

Muller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing, VAL/VAS en distributie van koelverse- en diepvries levensmiddelen. Müller belevert dagelijks alle grote retail DC’s, het foodservice kanaal en de industrie in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Daarnaast is Müller gespecialiseerd in internationale koel- en vriestransporten door geheel Europa via haar bedrijf in Tsjechië.

Het familiebedrijf voert de warehousing uit in ruim 50.000 m² koel- en vriesmagazijnen. Deze zijn gevestigd in Holten, Nijkerk en Roelofarendsveen. Voor de transport en distributieactiviteiten worden ruim 300 trekkende eenheden ingezet. De groep realiseerde in 2017 een omzet van ca. € 70 miljoen.

Prins Transport

Transportbedrijf Prins werd bijna 80 jaar geleden in Lekkerkerk opgericht. Het bedrijf ontwikkelde zich tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag, handling en het vervoer van levensmiddelen (koel, diepvries en licht gekoeld). Dagelijks wordt er landelijk in 3 temperatuurzones, zeer fijnmazig gedistribueerd. In Lekkerkerk is forse invriescapaciteit in de warehouses beschikbaar. Het vervoer van geconditioneerde en ongeconditioneerde zeecontainers met de daarbij behorende documentatie en afhandeling is tevens een belangrijke activiteit van Prins.

Altijd op de hoogte blijven?