Mundi combineert laserprinter met inspectiesysteem

28 maart 2013

DEN BOSCH – Mundi Technology heeft een combinatie ontwikkeld van een laserprinter die codes op bijvoorbeeld bierflesjes print en een camerasysteem dat de codes controleert. Het bedrijf presenteert de Mundiscan op de Empack in Den Bosch.

“Zo’n laser hadden we al in ons leveringsprogramma”, zegt sales engineer Danny Koekebakker van  Mundi Technology, dat het systeem ontwikkelde in samenwerking met Eagle Vision. “Maar de combinatie met camerainspectie is nieuw.”  Doordat de twee functies in één machine zijn verenigd, krijgen voedingsmiddelenfabrikanten bij eventuele problemen niet te maken met verschillende leveranciers die naar elkaar wijzen.

De software vergelijkt het met de camera gemaakte beeld van de geprinte houdbaarheidsdatum, barcode of QR-code met het goedgekeurde voorbeeld.  Bij afwijkingen worden de producten uitgeworpen. De laserprinter verwerkt bij Heineken 73.000 flesjes per uur. Koekebakker: “De grens is niet zo zeer de laser, maar de productiesnelheid bij de fabrikant.”

Mundi Technology presenteerde op de Empack ook een combiweger van OCS die naast wegingen ook Röntgeninspectie uitvoert. Door de combinatie kunnen voedingsmiddelenfabrikanten veel ruimte besparen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?