N-Dulge wint FiE Excellence Award

18 november 2009

FRANKFURT - National Starch Food Innovation heeft met bakkerij-ingredient N-Dulge FR de FiE Excellence Award gewonnen.

Dit gebeurde gisteren tijdens de beurs Food Ingredients Europe in Frankfurt.

N-Dulge, een ingrediënt op basis van zetmeel, kan (als alternatief) de hoeveelheid boter, vetten of oliën in cake-recepten verminderen met 75 tot 95 procent.

Dit is gezonder voor de consument en goedkoper voor de fabrikant, alleen al vanwege lagere opslagkosten voor ingrediënten en betere efficiency tijdens het productieproces, stelt de fabrikant.

Chr. Hansen wint dubbel
N-Dulge won behalve de algehele Excellence Award ook de prijs in de categorie Bakery. Chr. Hansen was dubbel winnaar, voor Chy-Max in de categorie Dairy en voor Bactoferm Rubis in de categorie Savoury/Meat.

De award voor Confectionery was voor Fuji Oil Europe met Redusat, terwijl de categorie snacks/on-the-go werd gewonnen door Lyckeby Culinar met Culinax.

Volgens de jury was de uitverkiezing voor de algehele Award een moeilijke, al ging het al snel tussen twee producten.

Nut voor klant
'Beide hebben indruk gemaakt', aldus Henry Dixon, hoofd van de jury, in de dagelijkse beurskrant, 'met de kwaliteit van hun denken, de innovatie van hun technologie en hun begrip voor toepassingen die van nut zijn voor de klant.' Juist dat laatste gaf de doorslag om te kiezen voor N-Dulge.

Volgend jaar komen er nieuwe awards bij, namelijk de Ethical BioTrade Award, de Young Scientist of the Year Award en de Life Time Achievement Award.

Een artikel over innovaties op de Food Ingredients Europe is te lezen in EVMI 10 van 18 december 2009.

Lees ook:
Fi Europe: fotoverslag van innovaties (17 november 2009)

Stabiele Omega-3 emulsie voor food (12 november 2009) 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Food Ingredients Europe

Altijd op de hoogte blijven?