Nederlander weet niets van vetten en cholesterol

28 februari 2007

DOETINCHEM - Veel Nederlanders hebben geen flauw benul van de werking van gezonde vetten. Ook weten ze nauwelijks iets van cholesterol.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo voor de Nationale Hartmonitor, dat is uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Hartstichting en Becel.

Eén op de vijf mensen weet niet wat cholesterol is. De helft van de mensen weet niet dat sommige vetten juist goed zijn tegen hart- en vaatziekten, meldt Distrifood.

Deze resultaten zijn volledig in tegenspraak met recent onderzoek van het Voedingscentrum, waaruit juist blijkt dat Nederlanders wél kennis hebben van vetten. Zo zou 70 procent van de consumenten spontaan verzadigde vetten noemen als ongezond en onverzadigd als gezond.

Volgens TNS Nipo doen Nederlanders uit onwetendheid vaak weinig tot niets om hun gezondheid te verbeteren. Van de Nederlanders weet 80 procent niet dat hart- en vaatziekten te voorkomen zijn en 89 procent wil zijn gedrag veranderen om minimaal 5 jaar langer te leven. Vooral vrouwen schatten de kans dat ze worden getroffen door hart- en vaatziekten veel te laag in.

Lees ook:
Consument kent verschil verzadigd/onverzadigd (27 februari 2007)

Senseo verhoogt cholesterol niet (12 januari 2007)

AH bindt cholesterol-strijd aan met Unilever (15 juni 2006)

Altijd op de hoogte blijven?