Nederlandse kansen bij agrifood in India

13 maart 2013

DEN HAAG - India zoekt Nederlandse kennis en kunde om de eigen voedselproductie de komende 5 jaar te verdubbelen. Dutch-Indo Centres of Excellence (CoE’s), waarin Nederlandse en Indiase bedrijven samenwerken, krijgen hiervoor geld.

Om de agrifoodsector in India efficiënter te laten functioneren, hebben de Indiase en de Nederlandse overheid vorig jaar afspraken gemaakt

Het ministerie van Economische Zaken, diverse Indiase staten, Netherlands Agro, Food & Technology Centre (NAFTC) en Greenport Holland International (GHI) hebben de afgelopen maanden gewerkt aan voorstellen om Dutch-Indo CoE’s op te richten.

Groen licht

De centrale overheid van India heeft nu ingestemd met de oprichting van 10 Dutch–Indo CoE’s, verspreid door heel India en heeft groen licht gegeven voor de vervolgstappen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling.

De 10 goedgekeurde CoE’s waarin Nederlandse en Indiase bedrijven samenwerken, richten zich op de tuinbouw-, melkvee- (zuivel), aardappel-, vlees- en varkensketen.

Productiemethoden

In de Centres of Excellence worden mensen opgeleid en kunnen bedrijven hun productiemethoden en technieken demonstreren.

Op deze manier kunnen Nederlandse bedrijven bijdragen aan verhoging van de voedselproductie in India. Te denken valt onder meer aan het verbeteren van productiemethoden, logistiek en voedselveiligheid.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?