DEN HAAG - India zoekt Nederlandse kennis en kunde om de eigen voedselproductie de komende 5 jaar te verdubbelen. Dutch-Indo Centres of Excellence (CoE’s), waarin Nederlandse en Indiase bedrijven samenwerken, krijgen hiervoor geld.
Om de agrifoodsector in India efficiënter te laten functioneren, hebben de Indiase en de Nederlandse overheid vorig jaar afspraken gemaakt
Het ministerie van Economische Zaken, diverse Indiase staten, Netherlands Agro, Food & Technology Centre (NAFTC) en Greenport Holland International (GHI) hebben de afgelopen maanden gewerkt aan voorstellen om Dutch-Indo CoE’s op te richten.
Groen licht
De centrale overheid van India heeft nu ingestemd met de oprichting van 10 Dutch–Indo CoE’s, verspreid door heel India en heeft groen licht gegeven voor de vervolgstappen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling.
De 10 goedgekeurde CoE’s waarin Nederlandse en Indiase bedrijven samenwerken, richten zich op de tuinbouw-, melkvee- (zuivel), aardappel-, vlees- en varkensketen.
Productiemethoden
In de Centres of Excellence worden mensen opgeleid en kunnen bedrijven hun productiemethoden en technieken demonstreren.
Op deze manier kunnen Nederlandse bedrijven bijdragen aan verhoging van de voedselproductie in India. Te denken valt onder meer aan het verbeteren van productiemethoden, logistiek en voedselveiligheid.
Lees ook:
- Maghreb-regio biedt NL-foodindustrie kansen (17 januari 2013)
- Nestlé opent innovatiecentrum in India (9 november 2012)
- ‘Foodsector Nederland moet internationaliseren’ (31 oktober 2012)
- Export agrifood verliest terrein (19 september 2012)
- Export naar India en China vertienvoudigd (26 juli 2012)