Nedvang: kabinet juist tevreden

6 januari 2011

ROTTERDAM - Nedvang vindt het onterecht dat wordt getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de recyclingcijfers van de organisatie. "Het kabinet is juist content met de prestaties van Nedvang."

De organisatie reageert daarmee op berichten in de media dat zeker 10 tot 15 procent minder kunststof verpakkingen worden hergebruikt dan Nedvang in officiële cijfers heeft gemeld.

"Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft Nedvang eind vorig jaar in een brief aan de Tweede Kamer juist gecomplimenteerd met de prestaties op het gebied van hergebruik van verpakkingsafval."

Doelstellingen geraliseerd
De organisatie, die namens het bedrijfsleven verpakkingafval gescheiden laat inzamelen, sorteren en hergebruiken, zegt dat dit gebeurde omdat de door de overheid opgestelde hergebruikdoelstellingen voor 2009 ruimschoots zijn gerealiseerd. Atsma was daar juist verheugd over, zo bleek uit een bijlage bij de brief.

Nedvang vindt dat de berichtgeving geen recht doet aan de inhoud en conclusie van Atsma. Het zet goedwillende consumenten 'op het verkeerde been, juist op een moment dat Nedvang met onder meer gerichte campagnes de inzamelings- en hergebruikpercentages wil verbeteren'.

De organisatie noemt de berichtgeving dan ook schadelijk voor de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsafval.

Lees ook:
'Recycling plastic te rooskleurig berekend'(5 januari 2011)

Altijd op de hoogte blijven?