Nestlé biedt 300 jongeren in Nederland baan of stage

15 november 2013

ATHENE - Nestlé gaat de komende 3 jaar 300 jongeren in Nederland aan een baan of stageplek helpen. Dat maakte het bedrijf vrijdag in Athene bekend.

Nestlé liet in juni al weten de komende jaren 20.000 jongeren in Europa een baan of stageplek te willen bieden. Het programma richt zich op het vergroten van kansen voor Europese jongeren op de arbeidsmarkt.

Leveranciers aangespoord

Het initiatief 'Nestlé needs YOUth' heeft 3 pijlers: directe banen en stages bij Nestlé, hulp aan jongeren bij toetreding tot de arbeidsmarkt en het activeren van leveranciers. Het programma richt zich op jongeren onder de 30 jaar. Naast banen en stages richt het programma zich op carrièrebegeleiding en het trainen van jongeren in arbeidsmarktvaardigheden. Bijvoorbeeld door CV workshops en interviewtrainingen op onderwijsinstellingen en op websites van Nestlé. De derde pijler van het programma is gericht op leveranciers. Nestlé moedigt de 63.000 Europese leveranciers aan om deel te nemen aan Nestlé needs YOUth door zelf ook banen en stageplekken te bieden aan jongeren.

“Tegenwoordig heeft één op de vier jongeren in Europa geen baan”, aldus Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President en Zone Director voor Europa. In Griekenland is meer dan de helft van de jongeren onder de 25 werkloos en in Nederland zit 17 procent van de jongeren zonder baan.

Het initiatief ging vrijdag in Athene officieel van start in het bijzijn van de Griekse minister van Werkgelegenheid Giannis Vroutsis en EU commissaris voor Onderwijs en Jeugd Androulla Vassiliou. Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy heeft zijn steun betuigd in een videoboodschap.

Lees ook:

Nestlé biedt 20.000 jongeren baan of stage (28 juni 2013)

Altijd op de hoogte blijven?