Nestlé onderzoekt effect voeding op genen

6 januari 2015

Nestlé gaat het onderzoek uitbreiden naar de effecten van voeding op de genen en dus op het nageslacht. De onderneming investeert 22 miljoen Zwitserse francs (18,3 miljoen euro) in een samenwerkingsverband met onderzoekers in Southampton, Auckland en Singapore. Samen vormen ze het EpiGen Consortium.

De investering heeft betrekking op een onderzoeksprogramma met een looptijd van 6 jaar, bericht Nestlé.

De onderneming werkt al sinds 2011 samen met het consortium. Er wordt onderzoek gedaan naar de invloed van het eetpatroon en de leefstijl van zwangere vrouwen op de genenactiviteit van hun baby's en naar de impact van epigenetische veranderingen op de gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen.

"Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de voeding die jonge kinderen krijgen in de eerste 1000 dagen vanaf de conceptie een langdurige invloed heeft op hun gezondheid, welbevinden en kwaliteit van leven", zegt Heiko Schipper, CEO van Nestlé Nutrition.

Het onderzoek moet Nestlé handvatten bieden voor het ontwikkelen van producten met een bewezen positief effect op de gezondheid van moeders en hun kinderen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?