Nestlé ontwikkelt 'holle suiker'

5 december 2016

Nestlé heeft een technologie ontwikkeld voor 'holle suiker'. In chocolade is een suikerreductie tot veertig procent mogelijk met dezelfde smaakperceptie. Nestlé gaat de sneller oplosbare suiker vanaf 2018 toepassen in zoetwaren.

"Onze onderzoekers hebben een volledig nieuwe manier ontdekt om een traditioneel, natuurlijk ingrediënt toe te passen", zegt Stefan Catsicas, Chief Technology Officer.

Nestlé heeft patent op de vinding aangevraagd. Om die reden wil het bedrijf niet te veel uitweiden over de ontdekking. In de New York Times vergelijkt Catsicas een gewoon suikerkristal met een schoenendoos gevuld met suiker, terwijl de nieuw ontwikkelde suiker meer een lege schoenendoos is - hoewel het ook bolvormig kan zijn.

Terwijl van normale suiker slechts een deel van wat naar de maag gaat ook daadwerkelijk geproefd wordt, is de nieuwe suiker dus efficiënter.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?