Nieuwbouw Cosun Food Technology Centre

8 december 2014

Het Cosun Food Technology Centre (CFTC) gaat in de eerste helft van 2016 verhuizen van Roosendaal naar Dinteloord.Daar wordt een nieuw pand neergezet.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op Nieuw Prinsenland, het bedrijventerrein bij de fabriek van Suiker Unie. De bouw zal in het voorjaar van 2015 van start gaan.

De huidige huisvesting biedt onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambitie van Cosun, stelt het bedrijf. "De coöperatie wil ook in de toekomst goede resultaten boeken voor haar leden. Dit betekent onder andere het ontwikkelen van nieuwe producten en toepassingen op basis van plantaardige grondstoffen en het optimaliseren van productieprocessen. Op deze terreinen ontwikkelt, bundelt en deelt CFTC essentiële kennis en expertise binnen Cosun. De investering in nieuwbouw voor CFTC is daarmee een investering in de toekomst van Cosun."

Proeffabriek

In het nieuwe pand zijn werkplekken voorzien voor ongeveer 100 medewerkers, collega’s van andere onderdelen en externe professionals. Daarnaast komen er laboratoria, een proeffabriek om te testen en kleinere hoeveelheden te produceren op verzoek van klanten, en accommodatie om relaties te ontvangen.

Lees ook:

Piet Hein Merckens CEO Aviko (13 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven?