Nieuwe Coca-Cola life in Nederland

13 april 2016

Coca-Cola introduceert vanaf half april in Nederland de nieuwe Coca-Cola life. Deze bevat 12 procent minder suiker dan de Coca-Cola life die in 2015 is gelanceerd. Ten opzichte van een reguliere Coca-Cola bevat de nieuwe life 45 procent minder suiker. In januari werd deze nieuwe versie al in het Verenigd Koninkrijk op de markt gebracht.

Coca-Cola life is gezoet met een mix van suiker en steviolglycosiden, een extract uit de steviaplant. Bij de introductie in Nederland in januari 2015 was het suikergehalte al met 33 procent teruggebracht ten opzichte van de Coca-Cola regular.

6 gram suiker per 100 ml

Een glas Coca-Cola Life (250 ml) bevat voortaan 58 kcal en 15 gram suiker, dus per 100 ml gaat het om 6 gram suiker.

De verdere suikervermindering was mogelijk door het gehalte aan steviolglycosiden te verhogen. "Meer nog dan evenredig aan de suikerverlaging", zegt Therese Noorlander, public affairs & communication director van Coca-Cola Nederland.

De nieuwe Coca-Cola life is verkrijgbaar in een blikje van 330 ml, een PET-fles van 500 ml, 1 liter

en 1,5 liter en als multipack van zes blikjes van 330 ml.

Invulling aan doelstelling

Met deze nieuwe generatie Coca-Cola life geeft het frisdrankconcern invulling aan de doelstelling om de hoeveelheid calorieën in het portfolio verder terug te dringen.

"Coca-Cola wil uiterlijk in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per product met 10 procent verminderen ten opzichte van 2012”, vertelt Noorlander.

Bewustere keuze

In Nederland biedt Coca-Cola nu 18 merken aan. Van de meeste frisdranken is een calorievrije of caloriearme variant verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende verpakkingsgroottes, zodat ook op die manier een bewustere keuze gemaakt kan worden over de inname van de hoeveelheid suiker, stelt het bedrijf.

Lees ook:

Coca-Cola UK verlaagt suikergehalte Life (26 januari 2016)

Altijd op de hoogte blijven?