Nieuwe commercieel directeur Hak: Frans van Engelen

17 maart 2024 HAK
Groente- en peulvruchtenfabrikant Hak benoemt Frans van Engelen tot commercieel directeur. Per 18 maart neemt Van Engelen het stokje over van Arjen van Strien, die de functie voor tien jaar heeft vervuld. Van Engelen zal ook toetreden tot de directie van Hak.

Van Engelen was eerder werkzaam als customer development director bij FrieslandCampina, waar hij leiding gaf aan het commerciële team dat verantwoordelijk was voor Albert Heijn, Aldi en Lidl. Daarvoor werkte Van Engelen gedurende zeven jaar voor Mars Nederland.

Groei

Volgens Hak zal Van Engelen zich als commercieel directeur richten op het verkennen van de groeimogelijkheden voor Hak in binnen- en buitenland, door het realiseren van nieuwe initiatieven in bestaande markten en het aanboren van nieuwe markten, klantgroepen en kanalen.

Van Engelen: “Hak wil groeien om positieve impact te maken op belangrijke uitdagingen in de maatschappij op het gebied van groenteconsumptie, de eiwittransitie en de verduurzaming van de landbouw. Hak speelt hier enorm goed op in door te pionieren met een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen helpen om meer groenten en peulvruchten te eten. Ik kijk ernaar uit om hier met het hele team een mooie bijdrage aan te leveren.”

Nicole Freid, ceo van Hak, over de samenwerking: “Onze ambitie is om met ons team te zorgen voor versnelling van onze groei met groenten en peulvruchten in onze bestaande- en nieuwe kanalen en markten. Frans is met zijn intrinsieke motivatie, ruime commerciële ervaring en zijn ondernemende karakter een waardevolle toevoeging aan het team, waarmee we klaar zijn voor de volgende stap. ”

Altijd op de hoogte blijven?