Nieuwe Nederlandse productiefaciliteit McCain Foods

14 juli 2023 redactie McCain Food

 

McCain Foods Limited opende 13 juli een nieuwe productiefaciliteit in het Zeeuwse Rilland. De nieuwe fabriek is onderdeel van het productienetwerk van McCain op het Europese vasteland en omvat ook de divisie bereide hapjes en snacks.

De nieuwe faciliteit in Rilland verhoogt de productiecapaciteit van McCain en helpt om de groei van diepvriesgroentehapjes op de Europese en internationale markten te versnellen. In september 2022 nam McCain Scelta Products over, een specialist in bereide groentehapjes, zoals uienringen, champignons met een krokant laagje en groentesnacks. Deze overname omvatte ook twee extra productiefaciliteiten in Kruiningen en Yerseke. Deze faciliteiten zijn nu geïntegreerd in de divisie bereide groentehapjes en snacks van McCain Foods.

Investeringen McCain Foods

“Deze strategische overname markeert de toewijding van McCain Foods om te investeren in zijn geïntegreerde appetizer- en snackactiviteiten, de productie- en verkoopteams binnen continentaal Europa uit te breiden en aanzienlijke groei te realiseren op zowel de Europese als de internationale markten”zegt Max Koeune, President & CEO van McCain Foods. “We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen. Met de opening van de fabriek in Rilland zijn we er trots op dat we innovatie in de appetizer-industrie stimuleren.”

Nieuwe productiefaciliteit

Alain Duranleau, Regional President van McCain voor continentaal Europa, Lutosa en Van Geloven, was aanwezig bij de opening van de nieuwe productielocatie in Rilland. “Onze nieuwe ultramoderne faciliteit omvat verschillende milieuvriendelijke initiatieven en biedt ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van onze op kaas gebaseerde snacks verder op te schalen.”

De productiefaciliteit in Rilland zorgt voor zo’n 40 extra banen. De totale investering van McCain Foods in Scelta producten sinds de overname tot 2024 bedraagt meer dan 36 miljoen euro.

McCain Foods Limited

McCain Foods Limited is een familiebedrijf dat in 1957 werd opgericht in Florenceville, New Brunswick, Canada. Het bedrijf produceert diepgevroren aardappelproducten, bereide hapjes en snacks die worden verkocht in meer dan 160 landen. McCain heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst, exploiteert 51 productiefaciliteiten op zes continenten, werkt samen met 3.500 telers en genereert een jaarlijkse omzet van meer dan $11 miljard Canadese dollars.

Altijd op de hoogte blijven?