Nieuwe voorzitter STIVA

1 oktober 2021 Redactie BeverageNL

Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) heeft een nieuwe voorzitter. Het bestuur van de stichting benoemde 1 oktober voormalig Tweede Kamerlid Arno Rutte als nieuwe voorzitter.

Arno Rutte (1972) zat zeven jaar in de Tweede Kamer namens de VVD. Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid in de gemeente Groningen en werkzaam bij Menzis en de rechtbank Groningen. Momenteel is hij als consultant en public affairs adviseur actief op het terrein van de zorg.

Alcoholmisbruik

"Ik ben altijd persoonlijk gemotiveerd geweest om alcoholmisbruik tegen te gaan", zegt Rutte. "In mijn rol als voorzitter van STIVA kan ik daar extra stappen in zetten. Het is mooi om te zien dat overmatig en zwaar drinken de afgelopen twintig jaar bijna gehalveerd is en dat in de auto stappen met teveel drank op in Nederland ‘not done’ is. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer kan gebeuren en dat STIVA daar een belangrijke rol in gaat vervullen."

"STIVA is erg verheugd dat wij Arno Rutte bereid hebben gevonden om voorzitter van STIVA te worden", meldt STIVA-directeur Peter de Wolf. "Met zijn ervaring en deskundigheid gaat hij een grote bijdrage leveren aan het realiseren van de doelen van STIVA en hopen wij dat verantwoorde alcoholconsumptie nog meer de norm gaat worden dan het nu al is."

STIVA

De Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken werken samen in STIVA. Het doel is het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en het terugdringen van alcoholmisbruik. STIVA  is bekend van onder andere ‘Geniet, maar drink met mate’, de BOB-campagne en ‘Geen 18, geen alcohol’. Daarnaast is STIVA actief op het gebied van zelfregulering van alcoholreclame via de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken en is het partner van het Nationaal Preventie Akkoord.

 

 

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?