Nizo ontwikkelt softijs zonder vet

12 januari 2015

Nizo food research is het gelukt om een romig smakend softijs te maken dat geen vet bevat en ook nog eens 25 procent minder suiker bevat. Dit softijs heeft slechts 99 kcal per 100 gram ijs. Gewoon softijs heeft vaak meer dan 160 kcal per 100 gram.

Dat bericht vakblad IJs! Op het Innovatie Lab op Horecava, van 12 tot en met 15 januari in de Amsterdam RAI, wordt het softijs voor het eerst aan de bezoekers voorgesteld.

Melkeiwitten

In dit softijs worden de natuurlijke eigenschappen van melkeiwitten benut, zodat deze de romige smaak van vet  en de body van suiker overnemen. Nizo’s Protein Centre onderzoekt al meer dan 60 jaar eiwitten. De focus ligt op het creëren van gezondere voedingsmiddelen met als basis zowel plantaardige als dierlijke eiwitten. Nizo doorgrondt de complexe interactie van textuur en smaak bij eiwitten en begrijpt de functionaliteit van eiwitten. Zo is Nizo in staat om met natuurlijke eiwitten vet (vaak is dit ook verzadigd vet) en suiker in producten te verlagen met behoud van smaak, mondgevoel en consumentwaardering.

Koos Oosterhaven, Business Development Manager bij Nizo, licht toe: “Onze eiwittechnologie biedt veel kansen voor de voedingsmiddelenindustrie om producten op een natuurlijke manier gezonder te maken. Dit softijs is slechts één voorbeeld van onze eiwitinnovaties. Ook op andere voedingsmiddelen kan deze technologie worden toegepast en we willen dit graag met de industrie verder uitwerken.”

Lees ook:

Nizo voorspelt romigheid aan hand van geluid (4 februari 2013)

Altijd op de hoogte blijven?