Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award

13 oktober 2011

EDE - IXL Netherlands is met de Nutri-Pulse e-Cooker de winnaar van de Food Valley Award geworden. Dat werd bekendgemaakt aan het einde van de Food Valley Expo, donderdag in Ede.

De Nutri-Pulse e-Cooker kan via korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology, afgekort PEF) in zeer korte tijd en bij lage temperatuur voedsel bereiden. Hierbij worden eiwitten, vitamines, antioxidanten, suikers en andere gezonde bestanddelen minimaal aangetast.

De Nutri-Pulse e-Cooker is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen UR Food & Biobased Research en OMVE.

Directeur Govert van Oord van IXL stelde zeer vereerd te zijn met zo'n prestigieuze prijs. Hij sprak de verwachting uit dat Nutri-Pulse de wereld zal veranderen. "In ieder geval voor een klein beetje."
Govert van Oord van IXL ontvangt de award uit handen van FNLI-directeur Philip den Ouden (rechts) en juryvoorzitter en TIFN-directeur Jan Maat.

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op innovativiteit, samenwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De andere genomineerden waren vleesalternatief Beeter en het diagnostisch platform ClearDetections.

Beeter
Vleesalternatief Beeter, van fabrikant Ojah, wordt gemaakt van duurzaam geteelde, niet-genetisch gemodificeerde soja en heeft in tegenstelling tot bestaande vleesvervangers een lange vezelstructuur waardoor het makkelijk verwerkbaar is. Eindproducten krijgen een stevige beet en een mals mondgevoel. Bijzonder is ook de technologie, die het gebruik van additieven als (tarwe)gluten, zout en dierlijke ingrediënten overbodig maakt.

ClearDetections
Met ClearDetections, het diagnostisch platform voor het opsporen van plantenziekten, kunnen agrarische laboratoria zelf testen uitvoeren om ziekteverwekkers vroegtijdig op te sporen en zo plantenziekten te voorkomen.

Vorig jaar won NSure de award, een jaar eerder Avebe. In 2008 ging de prijs naar Newtricious en in 2007 ging HiFri met de award aan de haal. Provalor won in 2006.

Lees ook:
IXL werkt aan Nutri-Pulse voor industrie (14 oktober 2011)

NSure wint Food Valley Award (7 oktober 2010)

Avebe wint Food Valley Award (8 oktober 2009)

Newtricious wint Food Valley Award (7 oktober 2008)

Geen verrassing: HiFri wint Award (4 oktober 2007)

Provalor wint Food Valley Award (5 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over de Food Valley Award 

Altijd op de hoogte blijven?