NVWA haalt meeste codes van fipronil-eieren van website

22 september 2017

Het overzicht van de met fipronil besmette eieren op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is opgeschoond. De NVWA verwijderde alle codes van eieren waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

De NVWA vond het "niet langer zinvol" om al deze codes te laten staan omdat deze eieren waarschijnlijk niet meer in omloop zijn. "De lange lijsten wekten de indruk dat er nog veel eieren met fipronil te koop zouden zijn, terwijl dat niet het geval is", alddus de NVWA.

Er stonden vier lijsten op de site van NVWA. Lijst 1 bevatte één eiercode, van de eieren waarvoor de NVWA een veiligheidswaarschuwing uit liet gaan. Op de tweede lijst stonden 75 codes van eieren die kinderen beter niet kunnen eten. Dit zijn er nu nog 5. De derde lijst omvatte 195 codes van eieren met een lage dosis fipronil die veilig waren voor consumptie. Er staan nu nog 6 codes. En op de vierde lijst staan codes van besmette buitenlandse eieren op de Nederlandse markt. Deze lijst is ongewijzigd.

 

Altijd op de hoogte blijven?