Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

2 augustus 2022 Redactie Food

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.

DSM had in het eerste kwartaal nog last van verstoringen in de toeleveringsketens en coronalockdowns in China. Het tweede kwartaal verbeterde de levering van producten en steeg het verkoopvolume. De nettowinst van het bedrijf in de eerste helft van 2022 bedroeg 458 miljoen euro.

Volgens CEO van DSM Dimitri de Vreeze wordt het bedrijf ook getroffen door de energiecrisis. Daarom heeft het bedrijf de prijzen met 8 procent verhoogd. Hiermee heeft DSM een deel van de inflatie kunnen compenseren, zegt De Vreeze, maar het gaat nog wat tijd kosten voordat dat dat volledig gelukt is.

Ook kondigt DSM een plan aan om sneller CO2-neutraal te worden. DSM wil in 2030 alle stroom uit duurzame bronnen halen, in plaats van 75 procent, zoals het bedrijf in 2019 als doel stelde. Dit voornemen leidt tot strengere uitstootdoelen, waaraan nog gewerkt wordt. Eerder maakte DSM bekend te gaan fuseren met de Zwitserse bedrijf Firmenich. DSM wil deze fusie in de eerste helft van volgend jaar afronden.

Bron: BNR

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?