'Ondervoeding in Europa groter probleem dan obesitas'

24 september 2012

BARCELONA - De kosten van ondervoeding in Europa zijn met 170 miljard euro per jaar ruim twee keer zo hoog als de kosten van obesitas.

Dat blijkt uit het dossier ‘Oral Nutritional Supplements (ONS) to Tackle Malnutrition’ van de Medical Nutrition International Industry (MNI), een organisatie voor bedrijven die medische voeding leveren.

Het dossier werd recentelijk gepresenteerd tijdens het jaarlijkse congres van de European Society  for  Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) in Barcelona.

Het dossier wijst op het belang van screening op ondervoeding in ziekenhuizen en instellingen. Een goede aanpak van ondervoeding met behulp van voedingssupplementen kan de gezondheidszorg in landen in Europa veel geld besparen.

33 Miljoen mensen

“Ondervoeding vormt een bedreiging voor de volksgezondheid, maar dat is niet altijd duidelijk in onze maatschappij met toenemend overgewicht. Uit gegevens in het dossier blijkt dat wel 33 miljoen mensen in Europa risico lopen op ondervoeding”, aldus de organisatie. Ondervoeding komt voor bij zieken van alle leeftijden, mensen in instellingen en bij zelfstandig wonende ouderen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?