Ontwikkelingen en innovaties op AgriFoodTech 2017

22 mei 2017
 

Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2017 vormt een podium om deze innovaties te tonen. Het evenement brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. De tweede editie van AgriFoodTech vindt op 13 en 14 december 2017 plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

AgriFoodTech 2017

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en tot nieuwe business te komen. Er zijn daarnaast diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 150 specialistische bedrijven en kennisinstellingen.

Het exposantenprofiel is zeer breed met onder andere 3D-printen, slimme materialen, robotica, sensortechnologie, machine- & apparatenbouw, vision, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw en verpakkingstechnologie.

Drie topsectoren bij elkaar

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en High Tech Systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen uitdagende innovatiekansen. Deze bieden Nederland kansen op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel.

Nederland is een voorloper op het gebied van hightech en heeft ook op het gebied van Agri & Food en Tuinbouw een wereldnaam. Met cross-overs tussen hightech industrie en de glastuinbouw kan Nederland koploper blijven in het gebruik van hightech bij de productie van voedsel.

 

Altijd op de hoogte blijven?