Ook Heineken vermeldt voedingswaarden

31 maart 2015

Heineken gaat op de etiketten van de meer dan 200 biermerken en -varianten die de bierbrouwer in de EU verkoopt, standaard extra informatie geven over de ingrediënten en voedingswaarden per 100 ml. Diageo kondigde dat voor haar eigen producten al eerder aan.

Daarmee wordt voldaan aan de aanbevelingen van The Brewers of Europe. Deze Europese brancheorganisatie wil de extra informatievoorziening al dan niet verplicht gaan invoeren voor alle alcoholische dranken. Dat meldt beurs.nl

Ook andere brouwers

Ook andere grote bierbrouwers als AB InBev, SABMiller en Carlsberg gaan voldoen aan de zelf opgestelde aanbevelingen.

Heineken gaat op het etiket van de flesjes voor meer gedetailleerde informatie verwijzen naar de eigen website. Het gaat dan onder meer over de hoeveelheid vetten, suiker, eiwit en zout die de bieren bevatten.

In lijn brengen

"We willen hiermee onze informatie in lijn brengen met de gereguleerde informatie op de verpakkingen van andere voedings- en drankproducten in de Europese Unie”, zegt Heineken in een toelichting.

De bierbrouwer verwacht de invoering in Europa voor eind 2016 te voltooien. De bedoeling is om het ook in de rest van de wereld in te voeren.

Lees ook:

Diageo geeft voedingswaarde drank (27 maart 2015)

Altijd op de hoogte blijven?