Oostenrijkse ambassadeur bezoekt Gelderland

13 april 2018

De Oostenrijkse ambassadeur mw. Heidemaria Gürer bracht 12 april een werkbezoek aan de provincie Gelderland. Zij bezocht JCL Logistics in ’s-Heerenberg en de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen.

Gelderland heeft goede banden met 7 regio’s in Oostenrijk, waaronder Wenen en Stiermarken. In 63 Europese projecten werken 66 Oostenrijkse en 23 Gelderse partners samen. Voorbeelden zijn het project IoF2020 voor het versterken van de voedingsindustrie in Europa en MyToolBox voor het verminderen van bodemvervuiling. Wageningen Research werkt hierin samen met de Universität for Bodenkultur in Wenen.

Gelderland als proeftuin 

Het thema van het werkbezoek was Gelderland als proeftuin voor de economie van morgen. De We-Pod, Fruitmasters en het World Food Centrum zijn voorbeelden hiervan. De ambassadeur bracht 's ochtends een bezoek aan het Oostenrijkse transportbedrijf JCL Logistics. Het hoofdkwartier voor de Benelux is gevestigd in ’s-Heerenberg. JCL Logistics maakt werk van goederenvervoer door de lucht, op de weg en over water.

Tijdens de lunch in Arnhem gaf Trymax Semiconductor Equipment uit Nijmegen een presentatie over het project Powerbase. In dit project zetten zij onder andere met Infineon Technologies uit Karintië nieuwe sleuteltechnologieen in voor de uitdagingen van morgen. In de middag bracht de ambassadeur een werkbezoek aan de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Fruitmasters verzorgt de export van fruit voor meer dan 400 fruittelers uit heel Nederland naar honderden landen waaronder Oostenrijk.

Open Grenzen

Gedeputeerde Michiel Scheffer was ook aanwezig bij het bezoek: "Oostenrijk is een goede handelspartner van Gelderland. We hebben elkaar veel te bieden op het gebied van logistiek, sleuteltechnologie en de voedingsindustrie van morgen. Samen maken we werk van open grenzen in Europa."

Altijd op de hoogte blijven?