Overbodige verpakking: gepelde banaan in plastic

28 september 2012

WIENER NEUDORF - In Oostenrijk is veel commotie ontstaan over wat genoemd wordt ‘het toppunt van overbodige verpakking’. Retailketen Billa verkocht gepelde bananen op polystyreen bakjes die in plastic zijn verpakt.

Billa, onderdeel van de Duitse Rewe group, kreeg veel klachten toen een foto van de gepelde en weer verpakte bananen op de Facebook-pagina van het bedrijf werd geplaatst, meldt Austrian Times.

Consumenten op social media bestookten de pagina met negatieve reacties en dreigden met een boycot.

“Als er één voedingsmiddel met een makkelijk te openen verpakking is, dan is het wel de banaan”, stelde een woordvoerder van Greenpeace in Oostenrijk.

'Gekkenwerk'

De bananenschil is daarnaast ook een zeer milieuvriendelijke en effectieve verpakking. De woordvoerder noemt het afpellen van de bananen en vervolgens in een milieuonvriendelijk plastic herpakken “gewoon gekkenwerk”.

Billa distantieerde zich na de commotie op de eigen Facebook-pagina geheel van het product. Het zou in slechts 1 filiaal zijn verkocht. Verder verontschuldigde de keten zich voor de fout en gaf aan dat het niet meer zou gebeuren.

De retailketen heeft overigens duurzaamheid hoog in het vaandel staan met Rewe-project Pro Planet. Het bedrijf voerde lang de slogan ‘Billa Heute, denkt an Morgen’.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?