Overgangsperiode EU Guidance Notes eindigt

15 september 2015

Eind november loopt de overgangsperiode van de EU Guidance Notes af voor de classificatie van voedselextracten. Dat heeft consequenties voor levensmiddelenbedrijven, meldt GNT International in vakblad EVMI.

In een reportage in het septembernummer van EVMI gaan Petra Thiele, managing director van GNT Europa, en Guido de Jager hoofd van Group Marketing van GNT International, in op deze EU Guidance Notes. Ook geven zij aan wat dit voor gevolgen heeft voor producten met kunstmatige kleurstoffen en kleurende levensmiddelen.

Oogsten voor kleur

GNT heeft uitsluitend kleurende levensmiddelen in het pakket, op basis van groenten, fruit en eetbare planten. De Jager en Thiele vertellen in het artikel verder over het productieproces, het oogsten voor kleur, kleurtrends in voedingsmiddelen en de invloed die kleur op smaak heeft.

Hulp en adviezen

Het bedrijf kan voedingsmiddelenbedrijven ook meehelpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten of de aanpassing van bestaande producten, bijvoorbeeld wanner de receptuur verandert om gezondere varianten te maken.

Bovendien geeft De Jager in het artikel adviezen over hoe gecommuniceerd kan worden over kleurstoffen of kleurende levensmiddelen.

Lees de complete reportage in EVMI nummer 6, van september 2015  (Premium)

> Log in om uw account te activeren

> Nog geen abonnee?

 

Altijd op de hoogte blijven?