Personalia mei 2018: wie ging waar naartoe?

31 mei 2018

De voedingsmiddelenindustrie is volop in beweging. Welke personeelswisselingen waren er in mei 2018? EVMI zet deze op een rijtje.

Fruitlife

Marcel Ooijer maakte 1 mei de overstap van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij naar bij Fruitlife. Hij vervult de functie van Sales en Accountmanager. Klanten uit de Benelux kunnen bij hem terecht voor advies over de verschillende fruitproducten van Fruitlife.

Nomilk2day

Rob Goossens trad 1 mei toe als Associate Partner bij Nomilk2day. Bij het recruitmentbureau gaat hij zich focussen op executive functies in de industrie. Tegelijkertijd is Goossens benoemd als CEO van Technologies Added, de eerste gedeelde (‘shared’) Smart Factory in Nederland. Goossens werkte als hiervoor als vice president van Fokker Technologies.

Bakeplus

Algemeen directeur Edwin Wentink vertrok 9 mei bij Bakeplus. Hij werkte daar ruim 2,5 jaar als algemeen directeur. Onder zijn leiding vonden er grote grote strategische en organisatorische veranderingen plaats in het bedrijf. De overige directieleden van Bakeplus, commercieel directeur Toon Merks en financieel directeur René Steuns, nemen zijn taken over.

Concorp

Jeroen van Dongen werd 14 mei 2018 de nieuwe Commercieel Directeur bij Concorp B.V., bekend van onder meer Autodrop, Oldtimers, Fisherman’s Friend, Ricola en Skittles. Hij volgt Ilse Ebbens op. Zij blijft wel actief als aandeelhouder bij Concorp. Van Dongen werkte de afgelopen 11 jaar bij Kelloggs. Als Business Unit Director was hij verantwoordelijk voor Kellogg’s en Pringles in Nederland. Daarvoor is hij werkzaam geweest bij Friesland Foods, Accenture en DAF Trucks. Luc Houben die reeds 26 jaar werkzaam is bij Kellogg’s in diverse internationale posities, volgt hem op. Momenteel vervult Luc de functie van Commercial Unit Director Belgium.

  • louise-fresco-300x225 Louise Fresco, Wageningen University & Research
  • Wageningen University & Research

Prof. dr. ir. Louise Fresco is door de raad van toezichthouders van Wageningen University & Research herbenoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Dat werd 16 mei bekend gemaakt. De raad van toezicht prijst de versterking van de maatschappelijke positie van Wageningen University & Research en de zichtbaarheid in het maatschappelijk debat, die Fresco tot stand bracht. Fresco volgde op 1 juli 2014 Aalt Dijkhuizen op als voorzitter van de raad van bestuur.

EIT Food

Vanwege persoonlijke omstandigheden treedt Margaret Bath af als CEO van het Europese Instituut voor Innovatie en Technology (EIT). Filip Fontaine volgt haar per 1 juni op interimbasis op. Het bestuur van EIT Food gaat nog op zoek naar iemand die de rol van CEO permanent wil invullen. EIT Food is een pan-Europees consortium dat zich richt op ondernemerschap.

Prinsen Berning

Bas van den Berg wordt de nieuwe topman voedingsproducent Prinsen Berning in Helmond. Hij volgt per 1 juni Alexander Collot d’Escury op, die was aangenomen om de overname van het Duitse Berning in goede banen te leiden. Van den Berg werkte hiervoor bij FrieslandCampina.

2 Sisters Food Group

Per 1 juni wordt Ronald Kers de nieuwe CEO van de Britse onderneming 2 Sisters Food Group, waartoe ook het Nederlandse pluimveevleesbedrijf 2 Sisters Storteboom behoort. Kers was hiervoor CEO van de Duitse zuivelonderneming Muller. Bij 2 Sisters Food Group volgt hij Ranjit Singh op. Singh gaat zich volledig concentreren op zijn functie als president van het moederbedrijf Boparan Holdings.

  • EVMI_Anne-Schumacher_Koelnmesse-300x225 Anne Schumacher, Koelnmesse
  • Koelnmesse

Vanaf 15 juli wordt Anne Schumacher de nieuwe Vice-president van de Food en Food Technology afdeling van Koelnmesse. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de vakbeurzen Anuga, ISM, Eu’Vend & coffeena, veganfach, Anuga FoodTec en ProSweets Cologne. Schumacher werkte voorheen bij internationale vakbeurs organisator UBM EMEA in Amsterdam. Ze volgt Dietmar Eiden op. Hij verliet Koelnmesse na zes jaar om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

A-ware

Jan Brouwer, CEO van Plus retail, volgt 1 september Pieter van Loon op als lid van de raad van commissarissen van A-ware. Van Loon treedt 1 juli af. A-ware is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden, verpakken, verhandelen van kaas, dagverse zuivel en room.

Altijd op de hoogte blijven?