Peter Beckers treedt terug bij Vion

19 maart 2014

BOXTEL - Peter Beckers, topman bij Vion, gaat het vleesconcern verlaten. Beckers is 15 jaar in de Raad van Bestuur verantwoordelijk geweest voor diverse activiteiten van Food en Ingredients.

Dat heeft Vion Food Group bekendgemaakt.

"De onderneming is veranderd", geeft Vion-woordvoerder Marc van der Lee tegen evmi.nl als reden aan. "Peter Beckers is begonnen bij toen nog Sobel, later Vion Ingredients. Nu ingredients verkocht is, gaat het bedrijf de toekomst nu wat meer in food zoeken. Dan is dit voor hem een natuurlijk moment om op te stappen."

'In goed overleg'

Beckers was al geen lid meer van de Raad van Bestuur. Hij had sinds begin dit jaar een adviserende rol bij de RvB gekregen. Vion en Beckers zijn 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. De RvB stelt Beckers erkentelijk te zijn voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor Vion.

Management Board

Eerder deze week maakte Vion zijn nieuwe Management Board bekend. Deze start op 1 april en gaat de nieuwe richting en toekomst van Vion Food uitzetten.

De Management Board bestaat uit 8 personen en stuurt de geïntegreerde Nederlandse en Duitse foodactiviteiten aan. Voorzitter van de Board is Michiel Herkemij, CEO Vion Food Group. 2 vacante posities in de Management Board worden later nog ingevuld.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?