Pieper Bier wint Karel de Vos Duurzaamheid Award

10 januari 2017

Pieper Bier, een pale ale type bier, gebrouwen met geredde aardappelen, van Instock in Amsterdam, heeft de Karel de Vos Duurzaamheid Award gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens de eerste dag van de Horecava in RAI Amsterdam.

In Nederland wordt jaarlijks 340 miljoen kilo aan aardappelen weggegooid, door overproductie en vanwege hun uiterlijk. Instock zoekt oplossingen om restanten, althans een deel hiervan, te verwerken en geeft lokale brouwer Troost opdracht Pieper Bier te brouwen, met aardappel als ingrediënt. Het wordt verkocht in haar Instock No Waste restaurants, -winkels, en -foodtrucks.

De Karel de Vos Award, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Omdat ‘zorg voor een betere wereld’ steeds meer de focus wordt, is de naam vanaf 2017 veranderd in Karel de Vos Duurzaamheid Award. Alle ingezonden innovaties voor de Horeca Innovation Award maakten kans.

Vorig jaar werd de Karel de Vos Award, toen nog voor de meest gastgerichte innovatie, gewonnen door Jonathan Karpathios voor de Bieterbal, een bitterbal van gefermenteerde rode biet.

Tijdens de editie van 2017 ging de overall Horecava award naar Code Blond van Hemelswater.

Lees ook: 

 

Altijd op de hoogte blijven?