Pizza-ijsjes voor in het broodrooster op Anuga

8 oktober 2013

KEULEN - Hasta la Pizza presenteert op de Anuga pizza die er uitziet als ijs op een stokje. De 'pizza-ijsjes' zijn te bereiden in het broodrooster, maar ook in de koekenpan of gewoon in de oven. Het bedrijf trekt op de levensmiddelenbeurs met het innovatieve product veel aandacht.

Acampora Gerardo Acampora bedacht het concept van de pizza-ijsjes 2 jaar geleden.

Hasta la Pizza is bedoeld voor on-the-go en de makers beloven dat er geen tomatensaus of vet op je kleren druipt en dat je geen vieze vingers krijgt. Hasta la Pizza is verkrijgbaar in de smaken Margherita, ham en salami, in verpakkingen van 60 gram. Ze zien er precies uit als verpakte ijsjes. Er is ook nog een variant met chocolade, maar die was zo nieuw dat de verpakking nog niet eens af was, vertelde Gerardo Acampora.

Hij bedacht het concept twee jaar geleden toen hij op het strand twee jongens zag. De ene at een stuk pizza, de ander een ijsje op een stokje. Dat bracht hem op het idee die twee te combineren. Hij ging aan de slag en vroeg vier maanden later patent aan op het product voor on-the-go. In Italië kun je de ‘ijsjes’ in de supermarkt koelvers kopen en in de groothandel koelvers of diepgevroren.

In licentie

Hasta la Pizza wil dat consumenten buiten Italië ook van de pizza-ijsjes kunnen genieten en biedt het product in licentie aan. Vulling, formaat en gewicht kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant, evenals de imprint op het deeg. Bedrijven kunnen daar dus hun eigen logo op plaatsen.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over de Anuga

Altijd op de hoogte blijven?