Plant FWD week: plantaardig eten in restaurants

10 april 2024 Plant FWD
Plant FWD introduceert de Plant FWD Week. Van 20 tot en met 27 april bieden deelnemende restaurants extra vegetarische en plantaardige gerechten aan. 

Plant FWD organiseert de eerste editie van de Plant FWD Week. “De eerste restaurantweek waar je wordt geïnspireerd om een keer wat anders te eten”, aldus de organisatie. Tijdens deze week van 20 april t/m 27 april bieden de ruim veertig deelnemende restaurants zeven dagen lang naast hun gebruikelijke menu een extra Plant FWD menu aan van vegetarische en/of plantaardige gerechten. Deelnemende restaurants zijn diverse horecagelegenheden in Amsterdam. Chefs koken naast hun gebruikelijke menu een extra vegetarisch of plantaardig gerecht.

Met de Week richt Plant FWD zich niet op de Nederlanders die al plantaardig of vegetarisch eten. Co-founder Maartje Nelissen: “Wij willen juist die andere, veel grotere groep mensen inspireren met gerechten die simpelweg zo geniaal lekker zijn dat het niet meer uitmaakt of de ingrediënten nou van een dier of uit de grond kwamen.” De kracht van de horeca is volgens Nelissen de creativiteit van chefs om simpele ingrediënten te veranderen in "mindblowing" gerechten. “Dat maakt restaurants dé plek waar mensen iets nieuws willen en kunnen ervaren.”

De Plant FWD Week is een initiatief van Plant FWD, in 2023 gestart als platform en jaarlijks terugkerende conferentie in Amsterdam. De missie van Plant FWD is om de transitie te versnellen naar 60% plantaardige eiwitten in 2030 om een eerlijke en duurzame voedselketen te verwezenlijken. Deelnemende restaurants zijn onder andere Cannibale Royale, Restaurant Flore, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre.

Dit artikel verscheen eerder op: Voeding Nu

Altijd op de hoogte blijven?