DEN HAAG - Er komt een platform om concrete normen voor zout per productgroep vast te stellen. Dat heeft minister Schippers donderdag toegezegd in het debat met de Tweede Kamer.
Ook heeft zij toegezegd de daadwerkelijke zoutreductie per productgroep en producent te monitoren en openbaar te maken. "Zo wordt dus zichtbaar welke fabrikant wel en welke niet aan zoutreductie doet", constateren Consumentenbond, Hartstichting en Nierstichting, die de minister hadden opgeroepen tot wettelijke maatregelen over zoutreductie.
"Wetgeving was wat ons betreft beter geweest, maar als de minister daar nu niet toe wil overgaan, zijn onafhankelijke en ambitieuze normen, gekoppeld aan een strak tijdspad, cruciaal om daadwerkelijk stappen te maken en te komen tot substantiële zoutreductie in levensmiddelen", zegt directeur Consumentenbond Bart Combée. "Andere landen laten zien dat stapsgewijze reductie van zout op basis van normen succesvol is."
Lees ook:
- 'Schippers moet zoutreductie afdwingen' (27 mei 2013)
- FNLI: ‘Blij met zout- en vetvermindering vlees’ (23 mei 2013)
- Consumentenbond: minister komt zout-belofte niet na (18 februari 2013)
- Schippers schrijft zoutzondaars aan (18 februari 2013)