PLNT komt met een nieuw plantaardig alternatief voor vis. Crab Cakes, gemaakt van zeewier. “We zijn verheugd om onze 100% plantaardige Crab Cakes te introduceren bij zowel visliefhebbers als vegetariërs en vegans”, aldus Laurens Zandbergen, Manager Marketing van PLNT.

De volledig plantaardige Crab Cake is gekruid zoals de traditionele Crab Cake en dankt zijn smaak aan zeewier, een natuurlijke smaakversterker. Het product is volledig vrij van GMO's en palmolie, en wordt duurzaam geproduceerd in Nederland zonder het gebruik van chemicaliën. Het product is eenvoudig te bereiden, wat het geschikt maakt voor (snelle) Food Service: “Slechts twee minuten in de frituurpan maakt ze knapperig en goudbruin, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een pan met wat olie te bakken.”

PLNT Crab Cake

Op de PLMA Amsterdam Expo in mei van dit jaar werd de PLNT Crab Cake geselecteerd voor de New Product Expo op basis van smaak en innovatieniveau. De Crab Cake is gebaseerd op een ander internationaal bekroond PLNT-product: de Krab, die dit jaar “Best Tasting” won op de Food&Hotel Asia Expo in Singapore en werd geselecteerd als Beste Nieuwkomer op de Tuttofood Expo in Milaan.

PLNT

PLNT is een merk van Future Food Group. Het bedrijf ontwikkelt plantaardige alternatieve voor vlees en vis met de naam vlees- of visopvolgers. Zanbergen: “Er is geen concessie nodig op het gebied van smaak, gezondheid of duurzaamheid: daarom worden onze producten opvolgers genoemd en geen vervangers.” Voor de producten gebruikt de producent vijf verschillende eiwitbronnen. De producten van PLNT bevatten volgens de makers natuurlijke ingrediënten en zijn volledig vrij van GMO's, chemicaliën en palmolie. 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?