Pluckr van JFPT/foodlife en TOP wint Food Valley Award

23 oktober 2014

De Pluckr van JFPT/foodlife en TOP heeft de Food Valley Award gewonnen. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt tijdens de Food Valley Expo.

Deze druivenonttrosmachine combineert verschillende technologieën in één machine. De Pluckr gebruikt ultrasone trillingen om druiven voorzichtig van de tros los te krijgen. Van hieruit vallen vruchten vanaf kleine hoogten op een lopende band om daarna te worden verpakt, eveneens met nieuwe technologie. Door de nieuwe werkwijze kan de houdbaarheid van de druiven tot vier weken worden verlengd.

Naast druiven kan de technologie gebruikt worden voor tomaten en rode bessen. Het apparaat wordt al gebruikt in Nederland en Engeland. Vanaf februari wordt er ook in de VS mee gewerkt.

Food Valley Award

De Food Valley Award wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste innovatie in agri, food en feed. Criteria zijn innovativiteit en economische haalbaarheid. Ook de mate waarin wordt samengewerkt speelt een rol, evenals corporate rensonsability.

Zowel de voorzitter van de Topsector Agri&Food Aalt Dijkhuizen als juryvoorzitter Jan Maat benadrukten dat alle 3 de genomineerden winnaars waren. De andere genomineerden waren PaperFoam en Veuve Clicquot met een draagbare koelverpakking voor champagneflessen en Pit-Foodconcepts met verse babyvoeding.

Lees ook:

Fresco: ‘Samenwerking intensiveren en beter communiceren'(23 oktober 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?