
Supermarkt Plus en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal gaan samenwerken. Met het motto 'Goed eten gooi je niet weg' willen ze voedselverspilling tegengaan.
Voedselverspilling
Consumenten gooien vaak eten weg dat eigenlijk nog gebruikt kan worden. Daarom geeft Plus consumenten tips voor het hergebruiken en bewaren van voedsel. In de inspiratiemagazines staan ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.
Voedselbank
Plus doet op zowel landelijk als lokaal niveau veel om voedselverspilling tegen te gaan. Debbie Huisman, mvo-specialist bij Plus: “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank.”
Milieu Centraal
Milieu Centraal geeft veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. “Slimmer inkopen is er één. En je kunt ook onze Weggooitest doen, om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit”, zegt Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. “Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten.”
Lees ook:
- Minder voedselverspilling door weglaten houdbaarheidsdata (28 maart 2017)
- Vershouddoosactie AH tegen voedselverspilling (23 augustus 2016)
- Platform en testlab tegen voedselverspilling start (19 mei 2016)